Top 5 actori si actrite care definesc industria cinematografica

Care este vedeta ta preferata? Sunt cunoscuti pentru a fi clasici, dramatici, eroici sau amuzanti? Indiferent cine este in partea de sus a listei tale sau care este genul tau preferat de film, nu se poate nega faptul ca exista unii actori si actrite care depasesc rolul de entertainer pentru a defini cu adevarat industria filmului. Este vorba despre vedete care amplifica popularitatea unui film la 11, chiar si cu o aparitie scurta – vedete de la care ne asteptam doar superlativul.

Si nu e vorba doar de modul in care joaca, care asteptam sa fie de top. De asemenea, aleg cele mai bune scenarii, lucreaza cu cei mai buni regizori si se comporta admirabil in viata lor de pe ecran. O previzualizare a filmului poate arata asa si asa, dar atunci cand vedeti acest nume in credite, va orientati catre partener sau cel mai bun prieten si-i spuneti: ,,Ar trebui sa mergem sa vedem filmul asta”.

Aici, am adunat 5 actori si actrite care definesc industria cinematografica, iar daca aceasta lista nu este de ajuns, puteti citi si lista cu cele mai bune seriale (vezi top seriale). Desi exista multe vedete definitorii care au murit (Robin Williams), toti cei de pe aceasta lista inca fac filme si modeleaza lumea filmului pana in zilele noastre. Poate cel mai interesant lucru despre aceste nume este ca niciodata nu putem fi siguri de ceea ce au in maneca pentru noi.

Johnny Depp

1990 a fost un an definitoriu pentru Johnny Depp. In timp ce deja a inceput sa-si puna amprenta in industria cinematografica cu roluri in A Nightmare on Elm Street si Cry-Baby, 90 a vazut lansarea lui Edward Scissorhands. Rolul l-a cimentat pe Depp ca actor principal, dar si mai important, a fost inceputul relatiei sale de lunga durata cu regizorul Tim Burton.

De-a lungul anilor, Depp si Burton au realizat opt filme impreuna, printre care Ed Wood si Sweeney Todd. Astazi, Forbes il listeaza pe Depp drept unul dintre cei mai bine platiti actori din lume, cu castiguri de pana la 20 de milioane de dolari pe film. In calitate de vedeta celui mai scump film realizat vreodata, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, filmele sale au incasat milioane de dolari in toata lumea. Un lucru pe care nu l-a indeplinit inca? Castigarea acelui Oscar evaziv, desi a fost nominalizat de trei ori.

Scarlet Johansson

De-a lungul anilor 1990, Scarlett Johansson a jucat o serie de roluri, fiind copil, dar totul s-a schimbat la inceputul anilor 2000 cu Ghost World si Lost in Translation. Dintr-o data, Johansson nu a fost doar o doamna de frunte, ci un nume cunoscut pentru colaborarea cu unele dintre cele mai mari vedete din industrie, inclusiv Sofia Coppola, Bill Murray si Woody Allen.

Si Johansson nu face doar drama – ea a dovedit ca poate fi amuzanta in Don Jon, eroica in The Avengers si chiar un castigator Tony pe Broadway. Ea chiar si-a pus amprenta in muzica, cu un album solo si o colaborare cu Pete Yorn, care merita ascultat.

Samuel L. Jackson

Doar Samuel L. Jackson ar putea sa apara intr-un film la fel de indepartat ca Snakes on a plane si totusi inca este considerat unul dintre cei mai buni actori din lume. De la Jurassic Park la Star Wars pana la rolul sau de Nick Fury in Marvel Cinematic Univers, Jackson a fost implicat in unele dintre cele mai mari si mai bune proiecte de film din ultimele decenii. Si nu uitati de relatia lui cu Quentin Tarantino!

Matthew McConaughey

Cine il poate uita pe Matthew McConaughey in rolul lui Wooderson, in 1993 din Dazed and Confused? Din momentul in care a transmis aceasta linie infama, ,,Asta imi place la aceste fete de liceu. Eu imbatranesc, ele raman la aceeasi varsta “, stiam cu totii ca era destinat maretiei. Cu toate acestea, de ceva vreme, se pare ca McConaughey s-ar putea sa nu se mai desparta de rom-com-uri. The Wedding Planner, Cum sa pierzi un tip in 10 zile, Fool’s Gold – fiecare a fost distractiv, dar nu va fi niciodata amintit ca un film notabil.

Morgan Freeman

Este greu de spus daca Morgan Freeman este un actor sau un narator mai bun. La urma urmei, pe parcursul celor 45 de ani de cariera, Freeman a castigat 33 de premii, atat pentru actorie, cat si pentru voice-over. Astazi, la varsta matura de 79 de ani, Freeman inca face filme, cel mai recent Now You See Me 2.