Totul despre consultanta juridica online

Traim intr-o era in care totul se intampla mult mai rapid, vrem sa realizam cat mai multe lucruri intr-un timp mai scurt si de aceea ne-am adaptat modul de lucru si nevoile. Nu mai suntem nevoiti sa pierdem ore in sir prin magazine pentru a gasi pantofii potriviti, cu cateva click-uri ai comandat deja perechea favorita online, din confortul casei. Mai mult decat atat, o serie de activitati si-au mutat sau si-au extins aria de acoperire in mediul online.

Este vorba despre serviciile de avocatura, care acum pot fi accesate prin intermediul internetului, de oriunde te-ai afla. Dezvoltarea conceptului de avocat online s-a produs ca urmare a nevoilor clientilor de a fi in contact rapid cu avocatul si de a nu mai depinde de diferiti factori externi pentru a stabili o intalnire fizica.

 Ce inseamna avocat online

Acest concept relativ nou a devenit din ce in ce mai apreciat si aplicat in tara noastra, fiind un mod mult mai simplu si eficient, prin care cei interesati pot beneficia de serviciile unei case de avocatura. In loc de programarea telefonica, acum completezi un formular online, in cateva minute, efectuezi plata si in mai putin de jumatate de ora intri in contact cu avocatul specializat pe problema ta.

Discutiile au loc prin diferite mijloace media si rezultatele colaborarii sunt la fel de eficiente precum cele din mediul fizic. Diferenta consta in economisirea timpului pierdut, in mod normal, pe drumuri si in trafic spre biroul avocatului. De asemenea, onorariul perceput este de multe ori mai accesibil fata de cele ale avocatilor care isi desfasoara activitatea in mod clasic.

 Cum functioneaza consultanta juridica online

Intregul proces de programare este gandit foarte simplu, pentru ca fiecare persoana sa poata intra in contact cu avocatul, indiferent de cat de mult timp petrece online si este familiarizata cu internetul. Astfel, o data ajuns pe platforma online, este nevoie sa completezi campurile libere, cu datele personale, precum nume, prenume, numar de telefon si adresa de e-mail. Mai departe se alege intervalul orar in care est disponibil pentru a purta discutia online, dar si mijlocul de comunicare, Skype, Whatsapp sau prin telefon. Urmatorul pas este efectuarea platii, online, printr-o metoda securizata. Dupa aproximativ o jumatate de ora vei primi confimarea programarii si vei putea intra in contact cu avocatul. O astfel de discutie poate sa dureze intre 30 si 60 minute, in functie de natura si complexitatea problemei juridice.

 Ce fel de probleme juridice pot fi abordate online

Vei putea aduce in discutie probleme care tin de dreptul comercial, dreptul civil, dreptul familiei si dreptul medical. Un avocat online te va ajuta cu tot ce tine de infiintarea si inregistrarea unei firme, cu redactare Act constitutiv, redactare si depunere cerere de inregistrare si reprezentare in fata Registrului Comertului. Te vei putea consulta privind probleme legate de GDPR, lichidare de societati, litigii si conflicte.

De asemenea, se vor putea discuta chestiuni privind apararea dreptul de proprietate, recuperare de creante, anulare de documente si diferite tipuri de contracte. Vor putea fi rezolvate probleme legate de divort, partaj si custodia copiilor. Este valabila si consultanta juridica pentru medici, pacienti si furnizori de servicii ori produse medicale, cu redactare de sesizari, asistenta juridica si reprezentare la mediere.

 In cazul in care ai nevoie de un sfat intr-o problema de natura juridica sau de suport in rezolvarea diferitelor chestiuni nu ezita sa apelezi la serviciile de avocat online. Procedura este extrem de simpla, poti comunica de oriunde te-ai afla cu avocatul si poti trimite documentele in format electronic prin e-mail atunci cand este nevoie de completari. Mai simplu si mai aproape de tine, oricand ai nevoie.