Vacanta de seic pentru Victor Ponta

“Vreau sa va spun, de la inceput, ca am avut o saptamana de vacanta extrem de benefica pentru mine ca om si, implicit, ca politician. Am stat cu Irina, Andrei si Daciana departe de orice alte “interferente” ale vietii de zi cu zi si a fost exceptional de bine”, scria presedintele PSD, Victor Ponta, pe blogul personal, in 7 ianuarie.

“Exceptional de bine” inseamna Dubai, Hotelul de 5 stele Atlantis, unde marele admirator al lui Che Guevara a petrecut Revelionul cu familia si cu finantatorul Realitatea TV, milionarul Sebastian Ghita.

Situat pe faimoasa Dubai Jumeirah Palm Island, insula artificiala in forma de palmier, Hotelul Atlantis ofera privelisti magnifice ale Golfului Persic. Resedinta dispune de un acvariu subacvatic, de facilitati de inot impreuna cu delfinii si de un intins parc acvatic.

Camerele de la Atlantis Dubai au decor arabesc si paturi mari. Toate au balcoane cu vederi panoramice si sunt dotate cu televizoare cu ecran plat, cu receptie prin satelit.

Restaurantele rafinate servesc bucatarie catalana, italiana si frantuzeasca. Restaurantul premiat Nobu serveste mancare moderna japoneza.

Atlantis Palm Dubai dispune de un labirint subacvatic si de cel mai mare parc acvatic din Orientul Mijlociu, cu tobogane aproape verticale si torente involburate.

Cit a costat “exceptionalul bine” pentru seful social-democratilor? Daca incerci sa rezervi o camera pe site-ul hotelului, te duce la minimum 1000 de euro pe noapte (in conditiile in care Ponta a fost cu sotia si cei doi copii, vorbim de apartament cu doua dormitoare). Deci in jur de 7000 de euro pentru o saptamina.

Ponta a zburat in Dubai cu Emirates, la business class, deci inca vreo 5000 de euro dus intors.

Banii “de buzunar” nu pot fi estimati, dar daca pornim de la ceea ce este de notorietate, si anume ca in Dubai se face shopping de lux, iar preturile de la restaurante iti cresc tensiunea daca esti un salariat de 15 000 de euro pe an, mai putem calcula lejer inca vreo citeva mii de euro.

Dar probabil ca daca ar trebui sa ii explice idolului sau, El Che, excesul de lux si risipa de bani din vacanta de iarna, Victor Ponta i-ar replica: “Obama e tot de stanga si el spart in concediu 1,5 milioane de dolari!”.