Wolverine exista, este femeie si are 70 de ani

Potrivit Wikipedia, Wolverine s-a nascut in 1880 sub numele James Howlett, in Alberta, Canada. Personajul si-a inceput viata ca un om obisnuit, dar ani mai tarziu, cand era deja adult, viata sa s-a schimbat cand a acceptat sa participe la un experiment militar care i-a oferit nemurirea (cel putin conform filmului), capacitatea de a i se vindeca orice rana in cateva secunde si o pereche de gheare metalice care erau practic indestructibile.

Wolverine este un personaj fictiv, el a fost creat de Roy Thomas, scriitorul Len Wein, art directorul John Romita si Herb Trimpe (a aparut pentru prima data in benzile desenate The Incredible Hulk Marvel), dar fanii au fost obsedati de el si de abilitatile sale de generatii.

In filme, Wolverine si restul X-Men ne-au aratat o lume noua plina de oameni cu abilitati speciale, unii dintre ei zburau, altii controlau mintile sau vremea, controlau metalul, isi schimbau infatisarea dupa bunul plac sau aveau forta de 10 barbati. In lumea reala, asta nu se intampla, nu exista mutanti, super-eroi sau oameni care sa poata ridica o masina peste cap ca si cum ar fi cel mai usor lucru din lume de ascunde, prefacandu-se ca sunt unul dintre noi, nu?

Mutantii nu exista, nu tocmai, dar Wolverine exista (un fel).

Un articol publicat in The New York Times vorbeste despre o femeie care nu simte durere, anxietate sau frica si care are capacitatea de a vindeca orice rana mult mai repede decat noi ceilalti. Jo Cameron, in varsta de 71 de ani, nu s-a gandit niciodata ca e ceva in neregula cu ea, dar medicii au inceput sa observe ca este ceva in neregula cu ea dupa ce, dupa ce a suferit o operatie, a refuzat medicamentele pentru controlul durerii pentru ca nu a simtit niciuna.

Jo Cameron este, in multe privinte, ca si Wolverine, corpul ei are o mutatie care o impiedica sa simta durere, taieturile, arsurile sau oasele rupte nu-i provoaca nicio suferinta si, in plus, corpul ei se vindeca mai eficient decat cel al oamenilor obisnuiti. Cameron comenteaza ca, in ciuda faptului ca a avut cateva accidente (pe care nu le-a observat pana cand cineva i-a spus ca are sange sau ca are nevoie de o interventie chirurgicala urgenta la sold, deoarece osul era complet uzat si asta ar trebui sa fie o durere chinuitoare), nu are cicatrici sau urme de la aproape niciuna dintre ele.

Potrivit lui Jo, ea a crezut mereu ca altii exagereaza cand vorbeau despre durerile de travaliu sau despre senzatia de rupere a unui os, ea spune ca, atunci cand se intampla, putea simti ca ceva in corpul ei s-a schimbat, dar nu era o senzatie. inconfortabil sau dureros si cu siguranta nu provoaca nicio durere.

De-a lungul timpului, vreo patru decenii, Jo a inceput sa-si dea seama ca prietenii si cunostintele ei nu minteau cand vorbeau despre experienta lor cu durerea, ci ea era diferita. In cele mai multe cazuri, corpul lui Jo nu simte nicio durere si aceasta este doar una dintre abilitatile ei speciale.

Cazul lui Jo a intrat in atentia medicilor in urma unei operatii, care trebuia sa fie dureroasa, dar ea parea neafectata. Medicul care a tratat-o ​​a decis sa faca mai multe analize pentru a intelege ce se intampla si asa a descoperit ca Cameron avea o mutatie care nu numai ca a eliminat durerea, dar a si impiedicat-o sa simta frica, stres sau anxietate si i-a ajutat organismul sa vindeca rapid, iar expertii cred ca, cu studii suplimentare, aceasta mutatie poate fi folosita pentru a crea tratamente mai eficiente pentru gestionarea durerii la alti pacienti.

John Wood, seful Grupului de nociceptie moleculara (nu suna ca o organizatie misterioasa direct din benzi desenate?) de la University College London, a declarat pentru NYT ca nu a vazut niciodata un astfel de pacient in toata viata sa, in ciuda cazurilor similare. (desi nu la fel de extreme ca a lui Jo), a persoanelor care nu simt durere, au fost inregistrate de aproape 100 de ani.

Jo crede ca a mostenit mutatia de la tatal ei, iar fiul ei are una similara (desi nu are toate beneficiile) si spune ca nu degetul de la picioare este bun, ca parte a consecintelor mutatiei, Jo nu a simtit niciodata un Adrenalina (desi poate manca tot sosul iute pe care-l doreste fara sa simta ca i se arde limba, ranile nu lasa cicatrici si nu poate suferi de depresie), este foarte uituca.

Cazul lui Jo ii innebuneste pe oamenii de stiinta, dar in loc sa-l vada ca pe o amenintare (ca in benzi desenate), ei cred ca aceasta mutatie este cheia pentru ca, in viitor, pacientii sa nu mai sufere atat de mult in viitor. drumul spre recuperare.

Wolverine exista, pur si simplu nu este asa cum ti-ai imaginat.