5 beneficii ale trifoiului rosu si modul de utilizare pentru piele, scalp, menopauza si altele

Trifoiul rosu este una dintre ierburile mele preferate pe care sa le am la indemana . Daca iesi in curtea ta primavara si vara, este posibil sa o vezi (in functie de locul in care locuiesti).

La fel ca multe ,,buruieni” din jurul nostru , trifoiul rosu are multe beneficii pentru sanatate. Il folosesc in ceaiuri, la gatit si local pentru iritarea pielii.

Iata de ce trifoiul rosu este unul dintre remediile mele naturale preferate:

O buruiana comuna, care este mult mai mult

Trifoiul rosu ( Trifolium pratense ) este o planta originara din Europa si Asia, dar a fost naturalizata pentru a creste si in America de Nord. Este, de asemenea, cunoscut sub nume comune, cum ar fi Beebread, Cow Trifoi si Meadow Trifoi.

Trifoiul rosu este un membru al familiei leguminoase. Florile rosii sunt uscate si utilizate medicamentos pentru multe utilizari traditionale, inclusiv:

cancer

tuse convulsiva

probleme respiratorii

inflamatii ale pielii, cum ar fi psoriazis si eczeme

simptome ale menopauzei

osteoporoza si pierderea osoasa (utilizate pentru imbunatatirea densitatii minerale osoase)

sanatate cardiovasculara (inclusiv sustinerea fluxului de sange, tensiunea arteriala, niveluri sanatoase de colesterol si evitarea cheagurilor de sange)

Desi nu toate aceste utilizari au fost sustinute de stiinta (inca!), Multi plante medicinale cred cu tarie ca trifoiul rosu este util pentru aceste probleme.

Beneficiile pentru sanatate ale trifoiului rosu

Nu exista o multime de cercetari definitive despre utilizarile traditionale pe baza de plante ale trifoiului rosu, dar iata ce stim despre beneficiile trifoiului rosu.

Contine nutrienti importanti

Trifoiul rosu are un continut ridicat de calciu si contine, de asemenea, crom, magneziu, niacina, fosfor, potasiu, tiamina si vitamina C. In plus, trifoiul rosu contine un numar mare de izoflavone (un fitoestrogen), care pot actiona ca estrogeni in organism. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele cu continut scazut de estrogen.

Trifoiul rosu are si proprietati antioxidante puternice, potrivit unui studiu din 2016. Acest lucru face ca trifoiul rosu sa fie o planta generala excelenta pentru a sustine corpul.

Sprijina sanatatea cardiovasculara

Trifoiul rosu a fost folosit in mod traditional pentru beneficiile sale cardiovasculare, desi stiinta este putin neclara. O analiza din 2006 nu a gasit niciun beneficiu al trifoiului rosu asupra sanatatii cardiovasculare.

Cu toate acestea, un studiu care a aparut la cateva luni dupa aceasta revizuire a constatat ca trifoiul rosu pare sa aiba un efect pozitiv asupra nivelului de lipide din sange (colesterol ridicat) si a densitatii minerale osoase.

Intr-un alt studiu, trifoiul rosu a redus semnificativ proteina C reactiva, trigliceridele, colesterolul total si colesterolul LDL (colesterolul ,,rau”). Trifoiul rosu parea, de asemenea, sa creasca colesterolul HDL (colesterolul ,,bun”).

Avem nevoie de mai multe cercetari pentru a fi siguri de capacitatea trifoiului rosu de a sprijini sanatatea cardiovasculara, dar pentru ca a fost utilizata in mod traditional pentru generatii fara efecte secundare daunatoare, multi se simt increzatori in incercarea acestuia.

Ajuta la simptomele menopauzei

Una dintre cele mai populare utilizari ale trifoiului rosu este pentru simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile. Datorita continutului sau de fitoestrogen, se crede ca este util pentru problemele legate de estrogenul scazut.

Trifoiul rosu poate reduce frecventa bufeurilor si poate ajuta la uscaciunea vaginala asociata menopauzei, conform unei revizuiri sistematice din 2016. Totusi, sunt necesare mai multe cercetari, pentru a afla daca ajuta la alte simptome ale menopauzei, cum ar fi functia sexuala sau problemele legate de somn.

Suport pentru cancer

Trifoiul rosu poate fi util ca supliment la medicamentele impotriva cancerului. O revizuire din 2019 a constatat ca trifoiul rosu avea proprietati antitumorale semnificative si ca actiona sinergic cu medicamentele anti-cancer.

In plus, intr-un 2009, cercetatorii au descoperit ca utilizarea trifoiului rosu reduce antigenul specific prostatei (PSA). PSA este o proteina gasita la niveluri crescute la pacientii cu cancer de prostata.

Desi, in general, se considera cel mai bine sa se evite orice plante estrogenice daca cineva are de-a face cu cancerul de san, unele cercetari arata ca trifoiul rosu poate sa nu fie o problema. Un studiu din 2011 a constatat ca trifoiul rosu, atunci cand este utilizat impreuna cu estradiolul, actiona ca un antagonist (blocant) al estrogenilor. Sunt necesare mai multe informatii, dar aceasta cercetare sugereaza ca trifoiul rosu poate ajuta la combaterea cancerului de san, precum si a altor tipuri de cancer.