5 lucruri de facut in Romania: populare, cool si unice!

Sunt atat de multe lucruri de facut si motive pentru a vizita Romania – dar majoritatea turistilor nu au nicio idee de unde sa inceapa! Majoritatea oamenilor vin cu asteptari mici sau deloc in tara noastra, dar in curand isi dau seama ca este o destinatie de vacanta frumoasa, care are multe de oferit. De aceea multi intentioneaza sa se intoarca!

Deci pentru ce este cunoscuta Romania? Sa aruncam o privire la unele dintre cele mai frumoase locuri si atractii celebre din tara noastra, mergand de la Bucuresti la Transilvania si regiunile traditionale, acoperind situri UNESCO, locuri istorice si atractii naturale. Dar, in afara de punctele turistice obisnuite, va vom spune si unde sa mergeti si sa experimentati cultura romaneasca autentica, delicioasa bucataria traditionala sau lucruri unice de facut in tara noastra!

  1. Castelul lui Dracula din Transilvania: Castelul Bran

Dintre toate locurile remarcabile de vizitat din Romania, Castelul Bran ramane cel mai popular printre turistii internationali. Desi acest castel transilvanean era o importanta cetate medievala si adapostea Regina Maria a Romaniei, este mult mai cunoscut pentru un rezident fictiv: vampirul contele Dracula .

Sincer, nimeni nu este sigur cat de mult a fost inspirat Bram Stoker de castelul Bran … dar asta nu i-a impiedicat pe turisti sa-l redenumeasca ,,Castelul lui Dracula”. Acesta este cel mai faimos castel romanesc si atractia turistica nr. 1 din tara, asa ca pregatiti-va pentru multimile de turisti! Verificati tururile noastre daca sunteti in cautarea unui ghid care sa va ofere ,,adevarata afacere”, deoarece exista o multime de fictiuni si povesti inventate despre orice Dracula …

Datand din secolul al XIII-lea, Castelul Bran a fost construit pentru a proteja orasul Brasov din apropiere si trecerea Carpatilor in Transilvania de invadatorii straini. Exista patru etaje si 57 de camere pe care turistii le pot explora. Fiecare camera este plina de mobilier istoric, armuri si imbracaminte.

  1. Cel mai frumos castel din Romania: Castelul Peles

Daca Castelul Bran nu ti-a fost suficient, ia in considerare adaugarea Castelului Peles pe lista de locuri de vizitat din Romania. Situat la baza Muntilor Carpati, in fermecatoarea statiune Sinaia (la 1h30 de mers cu masina de Bucuresti), Castelul Peles a fost construit la sfarsitul secolului al XIX-lea pentru a servi drept resedinta de vara pentru familia regala a Romaniei.

Acest castel are un caracter distinct german, cu arhitectura neo-renascentista si vitralii minunate. Considerat o capodopera inginereasca pentru timpul sau, cu facilitati moderne, cum ar fi incalzirea prin pardoseala, intregul castel este foarte frumos si bine conservat. Exista 160 de camere in total, pentru ca oaspetii sa poata explora pe 2 etaje, dintre care multe au opere de arta de nepretuit de pictori la fel de renumiti ca Gustav Klimt. Vizitatorii Castelului Peles se pot bucura si de mii de artefacte fascinante din armeria castelului care dateaza din secolul al XV-lea.

Vizitarea Castelului Peles este unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Romania, daca sunteti curiosi de istoria romaneasca si de modul in care in 100 de ani am trecut de la a fi 3 principate distincte intr-o monarhie democratica si apoi a dictaturii comuniste dupa al doilea razboi mondial.

  1. O capodopera gotica la Brasov: Biserica Neagra

Daca intentionati sa vizitati Castelul Bran, este obligatoriu sa faceti o oprire in centrul vechi al Brasovului. Acesta este cel mai popular oras turistic din Romania renumit pentru fermecatoarele sale strazi medievale si arhitectura – consultati nostru ce trebuie facut in Brasov ghidul pentru a afla de ce! Reperul iconic al orasului este Biserica Neagra , un mare exemplu de arhitectura medievala germano-saxona. Aceasta impunatoare biserica gotica este unica in Romania (predominant ortodoxa) si, pana in prezent, Biserica Neagra serveste drept cel mai mare lacas de cult pentru luteranii romani.

Biserica Neagra este greu de ratat la o plimbare prin centrul vechi al Brasovului. Impresionant si impunator, in interior veti gasi numeroase artefacte romanesti impresionante, inclusiv o uriasa organa mecanica, o gama larga de covoare orientale si un amvon sculptat, care dateaza de la sfarsitul anilor 1600.

  1. Muzeul National Brukenthal din Sibiu: Un loc istoric in Romania

O alta populara atractie turistica din Transilvania este Muzeul National Brukenthal situat in renumitul oras romanesc Sibiu . Acest oras in stil medieval are un aer aristocratic si o scena culturala vibranta, asa ca Sibiul concureaza cu Brasovul pentru titlul de ,,cel mai frumos oras din Romania”. De aceea ar trebui sa-i vizitati pe amandoi si sa va exprimati votul – sunt la doar 2 ore distanta, dar decizia cu privire la locul de cazare este foarte grea chiar si pentru mine … daca nu puteti face ambele!

Cladirea eleganta care serveste astazi drept Muzeul National Brukenthal a fost initial resedinta unui aristocrat din secolul al XVIII-lea de origine saseasca (si bogat colectionar de arta) pe nume Samuel von Brukenthal, care locuia la Sibiu. Brukenthal a deschis usile casei sale la inceputul anilor 1800 pentru a impartasi colectia sa de arta cu comunitatea. Astazi Muzeul National Brukenthal este o atractie turistica si un loc cultural important din Romania. Muzeul contine mii de picturi europene exceptionale care dateaza din secolul al XV-lea.