Actiuni de marketing mobil pentru a genera conversii

Cine nu foloseste mobilul sau tableta de astazi pentru a se conecta la Internet? Din ce in ce mai multi oameni sunt priceputi sa foloseasca un dispozitiv mic, accesibil, cu acces la Internet, pentru a se conecta, a discuta si, mai ales, a face achizitii online. Pentru ca utilizatorul sa decida sa schimbe bani pentru produse sau servicii de pe web, in ​​spate exista o strategie de marketing: conversia.

Conversia nu este altceva decat actiunea de a converti. Traduse in limbajul marketingului, ar fi toate acele actiuni programate de companie care determina utilizatorul sa „devina” un client activ si deci sa ia parte la indeplinirea obiectivelor care sunt stabilite prin strategia de conversie. In acest post il aplicam marketingului mobil , strategiile de marketing folosite pe dispozitivele mobile.

Momentul conversiei este determinat din momentul in care utilizatorul decide sa „click” pe unul sau mai multe elemente care apar pe ecran, dar care este strategia? Actiunea trebuie sa fie decisiva si sa mearga pe linia obiectivelor online. Nu exista strategie de marketing fara conversie.

De ce este important marketingul mobil?

  • Utilizarea smartphone-urilor este in crestere. 68% dintre utilizatori recunosc ca isi verifica telefonul mobil zilnic in primele 15 minute ale zilei si 30% se simt „anxiosi” daca nu il au la ei.
  • Cautarea de informatii pe web de pe dispozitive este, de asemenea, in crestere.
  • Noi, fiintele umane, ne petrecem cea mai mare parte a timpului pe aplicatiile mobile.
  • Este mai usor sa folosesti un telefon mobil decat un computer. In geanta, in mana, in buzunarul pantalonilor. Trebuie sa recunoastem ca traim atasati de aceste dispozitive mici.

In strategia de conversie este important sa stim care sunt cele mai importante momente pentru strategie si pentru aceasta, este esential sa ne cunoastem publicul. Continuati sa cititi pentru ca meritati sa va dedicati putin mai mult timp, astfel incat sa va putem explica ce sunt micro-momentele pentru ca ziua ta de zi este impartita dupa cum urmeaza.

In orice moment al zilei, mii de ganduri ne inunda mintea si daca avem un mobil la indemana, ne este foarte usor sa ne gandim sa cautam pe Internet. Cea mai frecventa este cautarea locatiilor. De exemplu, daca merg pe strada si vad pe cineva mergand purtand acei adidasi pe care imi doream de mult sa-i cumpar, acel moment ne-a reamintit ca cautam sa cumparam un produs. Ei bine, profitam de acel „micro-moment” pentru a intra pe internet, a cauta pantofi sport si a decide marca pentru care vom plati. Mai mult sau mai putin acesta este procesul pe care il urmeaza micile noastre momente zilnice de interactiune cu mobilul:

  • Vreau sa cumpar. De aceea cercetez online
  • Vreau sa fac. Caut pe internet ce marca imi ofera cel mai bun si la cel mai accesibil pret in functie de nevoile mele
  • Vreau sa stiu.
  • Vreau sa merg. Pot cauta in aplicatiile in care se afla magazinul care ma convinge cel mai mult sau pot merge direct la magazin.

Ce alte actiuni de marketing mobil pot duce la conversii?

1 # Stabilirea obiectivelor este intotdeauna baza tuturor actiunilor de marketing.

2 # Campanii de publicitate pe mobil si astfel generati noi adepti. 

Un exemplu este campania Starbucks, care ofera utilizatorului sa fie la curent cu cele mai apropiate magazine, despre hobby-urile sale, sa personalizeze aromele bauturii, sa vada meniul, sa calculeze pretul bauturii si sa comande si sa plateasca online.

3 # Email marketing, pentru aceasta, este necesara modelarea continutului si adaptarea acestuia la acest format. O alerta prin e-mail mobil va fi suficienta pentru ca utilizatorul sa deschida casuta de e-mail si sa va vada produsul sau serviciul.

4 # Mesaje, folosind WhatsApp, Viber sau Telegram. Forma de chat in timp real pentru epoca noastra.

5 # Digital analytics, trebuie sa masurati rezultatele si sa obtineti informatii utile despre comportamentul clientului dvs. prin rate de conversie sau canal de conversie sau canal de canal.

6#  Promovare si vanzare prin aplicatii mobile pentru a consolida brandul prin crearea unui canal de marketing, disponibilitate 24/7 si generarea participarii clientilor.