Animalul tau este activ noaptea? 3 trucuri de dresaj

Un animal de companie iti poate schimba viata intru totul. Te va face sa zambesti mai mult, vei fi mai fericit si mai entuziasmat, vei avea un motiv zilnic ca sa te trezesti plin de energie. Insa, toata aceasta bucurie vine la pachet si cu o responsabilitate foarte mare, cat si cu lucruri mai putin neplacute.

Iar una dintre cele mai frecvente neplaceri cu care se confrunta posesorii de animalute este energia crescuta din timpul noptii, ceea ce poate fi contrar cu obiceiurile noastre. Daca situatia nu este tratata corespunzator, animalul poate intra intr-un proces repetitiv crezand ca lucrurile pe care le face sunt complet normale. Iar o viata alaturi de un animal de companie este ca si intr-o relatie de cuplu, o relatie in care ambele suflete au si limite. Iar daca si tu te regasesti in aceasta situatie, iata cateva trucuri de dresaj pe care le-ai putea incerca.

3 trucuri de dresaj pentru animale active in timpul noptii

  • Joaca-te cu animalul tau inainte de a te baga la somn

Pentru a-ti asigura un somn linistit si satisfacator, un prim truc de dresaj e sa te joci cu animalutul tau o perioada semnificativa inainte de ora de culcare. Daca-ti vei trata animalul cu nepasare si il vei lasa sa se odihneasca mereu sau atunci cand considera el de cuviinta, in mod cert vor aparea si astfel de episoade in care, ziua se va odihni si noapte va fi mai activ ca niciodata, avand deja energia si resursele necesare. Asadar, evita sa-l lasi sa doarma exagerat de mult in timpul zilei si, inainte de a te culca, asigura-te ca reusesti sa-l distragi de la somn prin diferite activitati. Ulterior, acesta isi va epuiza energia si veti dormi impreuna linistiti, pana dimineata.

  • Evita sa-i oferi mancare inainte de a te baga in pat

Mancarea specializata de animale contine o serie de vitamine si minerale care ofera animalelor foarte multa energie. Desi pentru moment blanosul tau poate dori dupa masa sa se odihneasca, in scopul de a-si digera hrana, lucru perfect normal, ideal este sa-i oferi ultima masa cu minim 2 ore inainte de ora ta de culcare. Evitand sa-I oferi hrana pe parcursul noptii si formandu-i un program pe parcursul zilei, nu doar ca vei preveni ca animalul tau sa devina obez, dar in acelasi timp te vei asigura ca va fi mai linistit. Asigura-te in acelasi timp ca nu cazi prada aspectului dragut si ca respecti doza zilnica recomandata de hrana.

  • Evita sa-i oferi atentie

Atunci cand, noaptea, animalele primesc foarte multa atentie fara niciun motiv, in special atunci cand o cauta, pot avea din nou perceptia ca este bine sa incerce sa-ti atraga atentia cu orice pret, in vederea atingerii unor teluri proprii. Daca vei evita sa faci acest lucru, in cele din urma animalul tau se va linisti si isi va “regandi” tabieturile.

In concluzie, poti analiza si tu lucrurile care il fac pe animalul tau sa fie activ noaptea si sa schimbi o serie de comportamente care va afecteaza buna dispozitie.