Cum poti invata mai usor la limba romana utilizand manualul de clasa a 8-a?

Manualul de romana clasa 8 este foarte usor de parcurs la clasa fiind creat special pentru nivelul de studiu aferent si fiind adaptat varstei elevilor. Cu toate acestea sunt si elevi care au probleme la limba si literatura romana, cand incep sa studieze manualul de clasa a 8-a.

Practic acest manual vine sa completeze toate notiunile de gramatica anterior studiate si introduce un capitol nou si anume acela de sintaxa frazei. De asemenea, in ceea ce priveste literature, aceasta propune noi opere, mai complexe decat cele din anii anterior si introduce noi tipuri de lucrari. Elevii trebuie sa invete toate aceste notiuni si sa le sedimenteze din nou pe cele deja studiate pentru a se pregati de Testarea Nationala, astfel incat sa ia note cat mai mari, pentru a ajunge la liceele dorite. Nivelul de stres din clasa a 8-a este mare si de aceea multi elevi intampina acum probleme.

Cum se invata mai usor sintaxa frazei dintr-un manual romana clasa 8?

Sintaxa frazei nu este nimic complicat in momentul in care elevul cunoaste deja foarte bine partile de vorbire si de propozitie. Practic acum propozitiile sunt cele care ocupa functiile deja studiate. Astfel in loc de complement apar completivele de mai multe tipuri, in loc de subiect exista subiectiva si in loc de atribut sunt propozitii alternative, care se leaga de predicat in diverse moduri. Pana aici totul este simplu si pare usor de inteles, insa realitatea vine sa ne contrazica aratandu-ne faptul ca sunt elevi care au probleme atunci cand ajung la acest capitol trecut intr-un manual limba romana clasa 8.

Pentru ca elevul sa invete cat mai bine notiunile de sintaxa, tot ce trebuie sa faca este sa apeleze la logica. Pentru inceput este necesar sa fie facute exercitii usoare, formate dintr-o propozitie principala si una secundara sau doua secundare legate intre ele simplu. Dupa ce elevul a reusit sa izoleze corect fiecare propozitie, va trebui sa le recunoasca si ulterior sa faca clasica schema de legare a propozitiilor una de cealalta. Chiar daca este vorba doar despre doua propozitii, este important ca schema sa fie in continuare facuta.

Ulterior, elevul poate trece la fraze mai complexe in mod progresiv. Incepand cu exercitii simple, elevului ii este mai usor sa inteleaga materia si trecand ulterior la alte fraze mai complexe nu va intampina dificultati.

Cum se invata mai usor literatura

Partea de literatura este considerata de multi foarte simpla, insa pentru elevii care nu suporta ideea de a invata pe dinafara date si lucruri poate fi complicata si devine o parte plictisitoare a materiei. Lecturile recomandate si studiate intr-un manual limba romana clasa 8 sunt interesante si pline de invataturi, insa modul clasic de a le preda si cerintele aferente materiei le pot face o adevarata corvoada pentru cei care sunt pasionati mai mult de stiintele reale si nu vor sa invete nimic pe dinafara.

Realitatea este ca nici nu trebuie sa fie memorate pe dinafara eseurile pentru teze si este suficient ca elevul sa inteleaga ce se intampla in opera, sa defineasca corect si complet tipul operei si sa lege continutul eseului de opera. Practic dupa ce elevul a citit de mai multe ori, poate retine detalii despre personaje, despre actiuni si despre mesajele transmise, despre structura si lista poate continua. Astfel nu mai este necesar ca elevul sa memoreze totul pe dinafara, pentru ca, cu exercitiu poate face eseuri bune pe loc, din ceea ce a studiat acasa.

Pentru asta este nevoie insa ca lecturile recomandate sa fie citite cu foarte mare atentie, de asemenea sa fie citite si comentariile predate de profesor si toata materia aferenta operei in discutie, de mai multe ori si sa fie construite eseuri argumentative pe diverse teme acasa, din minte, pe baza studiului, fara invatarea cuvant cu cuvant a eseului. Chiar daca pare mai greu asa si este mai la indemana ca elevul sa memoreze pe dinafara, o astfel de abordare face ca inclusiv elevii care sunt pasionati de domeniul real sa obtina cele mai bune rezultate la Limba Romana si uneori chiar sa obtina rezultate mai bune decat cei care au invatat pe de rost, deoarece totul se bazeaza pe logica.