Solista satmareanca Hermina Hotca va canta vineri la Casa de Cultura a Sindicatelor

La cei 7 anisori ai sai, solista de muzica usoara Hermina Hotca continua sa impresioneze. Eleva in clasa a II-a la Liceul de Arta Aurel Pop, sectia vioara, dupa un an in care a participat la numeroase festivaluri, Hermina se pregateste sa incheie anul cu multe premii la activ. De mentionat este faptul ca, inca de la vrsta de 4 ani, micuta a inceput sa studieze si pianul.

La finala de anul acesta a concursului artistic Mini Miss World, desfasurat in Polonia, orasul Przemysl, Hermina a ocupat locul I, la categoria de vrsta 5-7 ani. De asemenea, la festivalul international Ti Amo, de la Onesti, unde au participat copii din 26 de tari, a obtinut premiul al III-lea, la categoria 6-8 ani. Alaturi de Grupul Vivere din Oradea, a reusit sa obtina marele premiu, in cadrul festivalului Mamaia Copiilor. Pe lnga muzica, Hermina Hotca, a avut sansa sa joace si intr-un film, regizat de Dumitru Lupu si Dumitru Cucu.

Filmul Padurea Albastra, es te de fapt o feerie muzicala pent ru copii, in premiera in Romnia, si a fost filmat la Constanta, Botosani, Ipotesti, Giurgiu, Padurea Vorona si Calarasi. Filmul a fost transformat intr-o opera comica pentru copii, Hermina fiind una dintre artistele care au fost prezente pe scena Palatului Copiilor din Capitala. Mai mult, acest film, are si o carte si a fost adaptat acum o saptamna, ca si teatru radiofonic la Radio Romnia Actualitati. Aparitiile micutei satmarence la posturile TVR1, TVR2 sau Euphoria, au fost completate si de participarea la o emisiune pentru copii, transmisa in direct din sala Mihail Jora, de Radio Romnia Actualitati.

De Ziua Nationala, micuta interpreta Hermina Hotca a inregistrat la Botosani pentru TVRM (Televiziunea Romna de Mine) iar in zilele urmatoare va pleca la Bucuresti pentru filmarile de Craciun, ce vor fi difuzate att de B1TV, ct si de TVRM. In aceasta saptamna, solista satmareanca va participa si la Oradea la un festival de colinzi, iar vineri (21 decembrie) va oferi un recit al la Casa de Cultura a Sindicatelor din Satu Mare, in cadrul galei Premiera dansatorilor. Spectacolul este organizat de Clubul Sportiv Royal Dance Club si va incepe la ora 17. Invitati speciali vor fi Marius Iepure si Christina Kessler, dansatori din Germania, care vor oferi un show de dansuri latino-americane. Copiii beneficiaza de intrare gratuita, in timp ce biletele pentru adulti costa 5 lei. Ele se gasesc la Secretariatul Casei de Cultura a Sindicatelor. De Anul Nou, Hermina va petrece alaturi de surioara ei de 2 anisori, laBaile Felix, unde parintii s-au ocupat deja de ultimele pregatiri.