Igiena intimă – cum să mențin aparatul genital sănătos

Infecțiile genitale – reprezintă principalul motiv pentru care femeile ajung la medicul ginecolog, invocând usturimi la urinare, mâncărimi, miros neplacut, secreții anormale, arsură.

Echilibrul pH-ului este o componentă fundamentală a sănătății vaginale. Un vagin sanatos este usor acid, cu un pH, de obicei, în intervalul de la 3.8 la 4.5. Aciditatea vaginului ajută la controlul bacteriilor și oferă o protecție naturală impotriva infecțiilor bacteriene și micotice. Modificarile care afectează pH-ul acid duc la scaderea numărului de lactobacili vaginali și astfel la cresterea riscului de infecție vaginală. Rezultatul testului de pH vaginal care arată o valoare mai mare de 4.5 poate indica prezența unei infecții vaginale.

O soluție pentru a evita astfel de neplăceri este alegerea unui absorbant igienic, antibacterian, cu capacitate mare de absorbție, care să anihileze bacteriile dăunătoare și odată cu acestea mirosul neplăcut.

Absorbantele pentru menstruație și Absorbantele zilnice cu ioni negativi, oxigen activ și nanoparticule de argint Anion Best Care și Anion Best Care Luxury de la Aunity sunt fabricate special pentru igiena intimă și îngrijirea feminină. Nanotehnologia a inserat în fiecare absorbant stratul de ozon și ioni negativi (anioni), care contribuie la combaterea bacteriilor și a mirosului neplăcut, asigurând în același timp un echilibru al ph-ului și sănătatea vaginului, în mod natural și sigur, fără produse chimice, parfumuri sau materiale plastice. Fără o protecție corespunzătoare în timpul menstruației, femeile sunt expuse unui șir de boli, care le diminuează calitatea vieții, cu efect negativ asupra sănătății, carierei și familiei lor.

Ce sunt ionii negativi (Anionii )
Sunt molecule invizibile, inodore și fără gust. Au un efect deosebit asupra sănătății oamenilor. Mai sunt cunoscuți sub denumirea de „vitaminele din aer.“ Întăresc sistemul imunitar, favorizează somnul sănătos și amplifică puterea de concentrare. Anionii elimină bacteriile din aer: cu cât concentrația de ioni negativi este mai mare cu atât aerul este mai curat. Astfel, la o concentrație de peste 9500 anioni pe cm3 este protejat sistemul imunitar, sunt protejate funcțiile anti-inflamatorii și anti-bacteriene.

Oxigenul activ sau Ozonul
Formula unică de ozon amplifică circulația aerului și schimbul de oxigen din absorbant, prevenind înmulțirea bacteriilor. A fost demonstrat științific că oxigenul și anioni din sânge au influență directă asupra metabolismului. Cantități mari de oxigen și anioni favorizează echilibrul hormonal, absorbția de substanțe nutritive din hrană stimulată de hormoni, detoxifică sângele și favorizează înnoirea celulelor. Prin stratul de anioni din absorbantele Aunity sunt produși până la 5.800 de anioni per cm3. Aceștia împiedică reproducerea bacteriilor dăunătoare pe suprafața absorbantului, protejează sistemul imunitar și flora bacteriană benefică în zona intimă feminină. Ionii negativi ajung în uter unde îmbunătățesc circulația sangvină.

Nanoparticulele argint
Nanoparticulele de argint au în uzul extern efect antimicrobian, anihilând chiar în concentrație redusă, o serie de bacterii și ciuperci. Argintul este folosit deja de mult timp. Mai demult erau folosite cupele de argint, pentru a evita infecțiile. Chiar și în zilele noastre folosim tacâmuri din argint, dovadă că pentru tehnica alimentării nu se poate concepe lipsa argintului. Străbunicile noastre puneau o monedă de argint în lapte, pentru a-l păstra proaspăt mai mult timp Astăzi s-a redescoperit efectul argintului, după ce timp de 50 de ani, prin introducerea antibioticelor pe scară largă, a pierdut din importanță. Folosirea microparticulelor de argint în absorbantele pentru menstruație și cele pentru utilizare zilnică de la Aunity aduc mari avantaje prin efectul împotriva germenilor patogeni, chiar și împotriva celor care au rezistență la o mulțime de antibiotice.

Află mai multe despre produsele din gama Best Care și Best Care Luxury aici și pe pagina de Facebook Sanos sau pe site-ul nostru sanos.ro