Top 10 potretizari ale lui Mos Craciun in filme

Mai e putin pana cand milioane de copii din intreaga lume vor pleca la culcare cu gandul la sania lui Mos Craciun si la cadourile multi colorate pe care le vor gasi sub brad dis-de-dimineata. Dar marele mister al sarbatorii Craciunului este insusi Mosul. Dar cum arata, mai exact, Mos Craciun? Ei bine, imaginea lui ne-a fost indusa in special datorita filmelor, care-l portretizeaza drept un batran rotofei, cu barba alba, imbracat intr-o haina rosie. Dar care sunt cele mai reusite portretizari ale lui? Haideti sa descoperim impreuna!

10. Tim Allen (Trilogia “Santa Claus”)

Rolul lui Mos Craciun este probabil cel mai definitoriu din cariera lui Tim Allen. Acesta l-a portretizat pe Mos nu o singura data, ci de trei ori!

9. Tom Hanks (The Polar Express)

Desi tehnologia nu era atat de performanta in 2004, “The Polar Express” a fost unul dintre cele mai bune filme despre Craciun. Tom Hanks si-a inregistrat vocea pentru mai multe personaje din film, dar unul din cele mai bune roluri a fost Mos Craciun, o portretizare mult indragita de copii.

8. Paul Giamatti (Fred Claus)

Desi “Fred Claus” nu a fost un film foarte reusit, Giamatti s-a mulat perfect pe rolul lui Mos Craciun. Are o figura excentrica, putin sentimentala si aduce autenticitate filmului datorita fizicului rotund pe care l-a dobandit special pentru acest rol.

7. Edward Asner (Elf)

Asner arata precum Mos Craciun. Joaca un rol minor comparativ cu Will Ferrell in aceasta comedie, dar aduce mult din spiritul Mosului.

6. Edward Ivory (The Nightmare Before Christmas)

Animatia lui Tim Burton este unul dintre cele mai bune filme de Craciun facute dupa ’90. Talentul vocal al lui Edwardy Ivory este exceptional, in special schimbul de replici cu Oogie  in “Cantecul lui Oogie Boogie si este de apreciat ca Tim Burton nu renunta la ideea traditionala a lui Mos Craciun.

5. Billy Bob Thornton (Bad Santa)

In “Bad Santa”, Billy Bob Thornton portretizeaza o viziune nu tocmai traditionala a lui Mos Craciun. Asadar, Mosul este un betiv sovinist, afemeiat, cu probleme serioase de comportament si foarte putin apropiat de spritul Craciunului.

4. Jack Skellington (The Nightmare Before Christmas)

Cea mai putin traditionala portretizare de pe aceasta lista este cea a lui Jack Skellington din “The Nightmare Before Christmas”. Jack este un schelet care incearca sa descopere magia Craciunului. In film il puteti vedea pe Jack purtand costumul Mosului.

3. David Huddlestone (Santa Claus : The Movie)

La fel ca Mos Craciunul celor de la Coca Cola, rolul jucat de David Huddlestone va ramane unul emblematic. Este acea figura pe care si-o amintesc majoritatea copiilor din intreaga lume!

2. Richard Attenborough (Miracle on 34th Street)

Richard Attenborough l-a inlocuit cu succes pe Edmund Gwenn in remake-ul filmului “Miracle on 34th Street”. Attenborough aduce o doza imensa de intelepciune emblematicului Mos Craciun si il face pe acesta sa para bunicul tuturor.

1. Edmund Gwenn (Miracle on 34th Street)

Un castigator de Oscar veritabil si cel mai fermecator Mos Craciun dintre toti. Acum, serios, cine altcineva ar fi putut sa fie? El este adevaratul Mos Craciun, spulberand mitul Coca-Cola, cu portretizarea dolofana si cu barba creata.