Topul celor mai bune filme cu Anthony Hopkins

Anthony Hopkins este unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood și, deși a ajuns la o vârstă remarcabilă, continuă să performeze la cel mai înalt nivel.

Iată astfel care sunt cele mai bune filme cu Anthony Hopkins:

1. Tăcerea mieilor (1991) – Această peliculă este o ecranizare a romanului cu același nume scris de Thomas Harris, iar Anthony Hopkins interpretează rolul lui Dr. Hannibal Lecter. Astfel, o tânără agentă FBI, Clarice Sterling (interpretată de Jodie Foster), se folosește de cunoștințele lui Hannibal Lecter, un criminal periculos. Clarice îl vizitează în închisoare pe Hannibal Lecter și îi cere ajutorul, iar acesta solicită în schimb ca agenta să-i dezvăluie de fiecare dată câte un eveniment din viața sa privată. Anthony Hopkins a făcut un rol de excepție, motiv pentru care a primit și premiul Oscar. În total, Tăcerea Mieilor a primit 5 premii Oscar din 7 nominalizări.

2. The Father (2020) – Un film foarte emoționant, în care Hopkins este din nou la înălțime, fiind lăudat de critici din întreaga lume, chiar dacă premiera pentru publicul larg nu a avut încă loc. O dovadă a faptului că acesta este un film foarte bun e dată de cele 6 nominalizări la Oscar pe care le are. Inclusiv Anthony Hopkins a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor. El este al doilea favorit să câștige acest premiu, potrivit cotelor de pe NetBet pariuri sportive. El are cota 8.00, fiind devansat doar de Chadwick Boseman, pentru rolul din Ma Rainey’s Black Bottom, care are cota 1.06. În  The Father, Hopkins interpretează rolul unui tată cu pierderi de memorie, ajutat de fiica sa pentru a face față greutăților zilnice.

3. The Elephant Man (1980) – Această dramă istorică prezintă povestea lui John Merrick, un om deformat din Londra, la finalul secolului al XIX-lea. Anthony Hopkins interpretează rolul lui Frederick Treves, medicul care îi acordă o mână de ajutor lui Treves. Filmul a avut recenzii pozitive și a avut opt nominalizări la premiile Oscar. De asemenea, acest film a determinat organizatorii premiilor Oscar să introducă în anul următor o nouă categorie, pentru cel mai bun machiaj și coafură. La un buget de 5 milioane de dolari, The Elephant Man a avut încasări de 26 de milioane de dolari. Iar Anthony Hopkins a fost lăudat constant pentru acest rol. Filmul are nota 8.1 pe IMDB.

4. Bram Stoker’s Dracula (1992) – Filmul este regizat de Francis Ford Coppola și are la bază cartea scrisă de Bram Stoker, care a dat naștere legendei lui Dracula. Anthony Hopkins a interpretat rolul profesorului Abraham Van Helsing, în timp ce Gary Oldman a fost Contele Dracula. Este considerat cel mai bun film făcut despre Dracula în toate timpurile. Bugetul a fost de 40 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 215 milioane de dolari. Bram Stoker’s Dracula a avut patru nominalizări la Premiile Oscar și a câștigat de trei ori. Anthony Hopkins a făcut și el un rol excelent, fiind remarcat de criticii din industria cinematografică.

5. The Remains of the Day (1993) – Acest film i-a adus o nominalizare lui Anthony Hopkins la Premiile Oscar, la categoria cel mai bun actor. Filmul este o dramă adaptată după cartea cu același nume scrisă de Kazuo Ishiguro. La un buget de 15 milioane de dolari, încasările au trecut de 60 de milioane de dolari, fiind un film de văzut. În total, filmul a avut 8 nominalizări la Premiile Oscar și 5 la Globurile de Aur. De asemenea, Hopkins a câștigat un premiu BAFTA la categoria cel mai bun actor.