Top 10 echipe romanesti de fotbal american

Oricat ar parea de ciudat, avem si noi romanii echipe de fotbal american. Sigur, nivelul acestui sport care in Romania deocamdata nu e recunoscut ca sport e unul “romantic”, insa sunt pasi inainte, iar comunitatea iubitorilor creste. Iata mai jos o lista a echipelor de fotbal american din Romania.

1. Bucharest Warriors

Este echipa-temelie a fotbalului american de la noi din tara. In 2007, un grup de iubitori ai fotbalului american s-au strans pe un forum si au creat aceasta formatie. Campioana a Romaniei anul trecut, bucharest Warriors a trecut prin doua razboaie interne, din care au aparut apoi Predators si Rebels.

2. Constanta Sharks

Si la malul marii a existat atractie pentru fotbalul american, cam din 2007. Constantenii au jucat inclusiv pe plaja, fiind primii care au adus echipament specific in Romania. Dobrogenii mai vin din cand in cand in bucuresti pentru meciuri, ori primesc vizita echipelor din Turcia.

3. Cluj Crusaders

Poate cea mai serioasa si bine organizata echipa a momentului, este vicecampioana in 2011 si campioana in 2012. Formatia sustine cu regularitate meciuri internationale, iar sub Feleac au fost create chiar si echipe de copii. Antrenor e mexicanul Rafa Ruiz, care a jucat in SUA, la nivel de colegiu.

4.  Timisoara 89ers

Banatul incearca din greu sa se organizeze. A fost mai intai Lions, cu prezenta meteorica in cupa de Vest sau in campionat. Anul acesta timisorenii s-au marginit doar la antrenamente si partide in care nu s-a tinut scorul. Problemele financiare sunt invocate foarte des.

5. Bucharest Wolverines

Cea mai noua echipa in peisaj, dar care deocamdata nu a apucat decat sa faca recrutari. Rosterul incepe sa se ingroase, insa pana la crearea unei echipe adevarate e mult de munca. Deocamdata, palmaresul echipei e imaculat.

6. Bucharest Predators

O aripa a jucatorilor din vechea garda a celor de la Warriors s-a desprins, din cauza neintelegerilor in cadrul clubului. Astfel s-a format Predators, o echipa care isi permite sa antameze din cand in cand partide internationale, pe care le pierde la scor. se pare ca sufera inca la capitolul organizare.

7. Oradea Stars

Vestul tarii demonstreaza deschidere pentru fotbal american. Exista si la Oradea impatimiti ai acestui sport. Au avantajul ca sunt aproape de granita cu Ungaria, unde fotbalul american e mai dezvoltat. Deocamdata e tacere din punct de vedere competitional.

8. Prahova Thunder

Echipa s-a format pe scheletul uneia de flag. Se spera ca in curand prahovenii sa aiba forta, echipament, jucatori suficienti si participare la competitiile interne. Autoritatile locale deocamdata nu sprijina astfel de initiative, considerate de multi nebunesti.

9. Bucharest Rebels

O alta echipa formata dupa a doua rupere a celor de la Warriors. Rebelii au disputat cateva partide internationale, iar semnalele sunt pozitive. Deocamdata au intrat in vacanta, mai ales dupa ce au pierdut pe teren propriu titlul de campioana, in over-time, in dauna celor de la Cluj.

10. Bucharest Dacians

Entuziasmul debutului s-a stins usor-usor printre daci, asa ca semnalele din interiorul formatiei sunt din ce in ce mai slabe. Ecourile nu rasuna deloc bine, in conditiile in care echipa a participat doar la ceva competitii de flag, dupa care… nimic.

Cam asta este la moment starea actuala a fotbalului american din Romania. Disciplina nu este recunoscuta ca atare de catre Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, iar din aceasta cauza problemele legate de finantari si sponsorizari sunt si mai mari.