Topul 10 al competitiilor ciudate

Unul dintre lucrurile care deosebesc oamenii de celelalte mamifere este spiritul de competitie. De fapt, avem in sange acest lucru si anume faptul ca am inceput prin a participa la cele mai ciudate intamplari. Bucurati-va de lista celor mai ciudate zece competitii de top.

10. Caratul nevestei in spinare

Indiferent de motiv, finlandezii au hotarat sa inventeze un sport care sa implice curse intre barbati pe un traseu cu obstacole, carandu-si in acelasi timp sotia in spate. In Sonkajarvi, locul unde a luat nastere acest sport, norocosul invingator castiga o cantitate de bere egala cu greutatea sotiei sale. Concursurile au loc si in Monona, Wisconsin si Marquette. Dar nu este la fel de usor ca si cand ti-ai cara sotia pe umar si ai alerga cu viteza; exista mai multe modalitati de a cara pe cineva: in spate, ridicarea pompierului sau stilul Estonian care presupune faptul ca sotia sta atarnata cu capul in jos si cu picioarele in jurul umerilor sotului.

9. Campionatul mondial de grimase

Doar in vechiul oras Blighty ar putea exista o competitie de schimonoseli. In acest concurs vechi, de origine englezeasca, concurentii trebuie sa poarte dupa gat un ham sau un fel de guler numit „braffin” si sa isi strambe chipul in cele mai ciudate modalitati posibile: fie sa isi atinga nasul cu buza de jos, fie sa isi atinga urechea cu obrazul, fie sa isi faca ochii cat mai mari.

8. Campionatul mondial de tragere cu boabe de mazare

Inca practicat in Anglia, este un concurs de tragere cu boabe de mazare care are loc in satul Witcham. Micile gloante verzi sunt lansate de catre anumiti tragatori asezati in fata unei tinte din chit moale. Aceasta traditie care a fost initiata intr-un targ din sat, in 1971, nu inseamna ca am ramas pierzand timpul in trecut. In prezent, participantii folosesc lunete cu laser sau arme cu boabe de mazare fabricate acasa.

7. Campionatul mondial de barbi si mustati

Aceasta competitie ciudata intre tunsori de barbi si mustati atrage mii de barbati bine tunsi, fiecare aspirand la titlul pentru cel mai inventiv si cel mai bun stil de tunsoare faciala. Printre concurenti se numara si barbosii de la Podul Golden Gate, Buckingham Palace sau pur si simplu cei cu creatii nebunesti de mustati rasucite. Urmatorul concurs va avea loc pe 15 mai, 2011, in orasul Trondhjem, Norvegia. Incepeti sa va aranjati de pe acum.

6. Campionatul de mancat urzici

De ce ar manca cineva urzici? Bineinteles, pentru un concurs! Si unde altundeva in lume ar putea avea loc un asemenea concurs ciudat daca nu in Anglia, chiar in sudul regiunii Dorset. Concursul care atrage concurenti din New York, Australia, Irlanda de Nord si Belgia, presupune ca acestia sa manance cate urzici pot intr-o ora avand voie sa bea doar bere pentru a ameliora usturimea provocata de acestea. Auuu!

5. Campionatul de chitare imaginare

Acest dans preferat de toti cei cu parul lung si cu ghete a devenit un concurs oficial in 1996, in Finlanda. Reguli precum „fara acompaniament, fie imaginar, fie real” sau „concurentii pot canta si pot zdrangani fie la instrumente electronice sau acustice, dar toate instrumentele reale sunt interzise” evidentiaza faptul ca eroii unor astfel de instrumente iau foarte in serios aceste concursuri. Anul acesta, castigatorul medaliei de aur a fost Matt “Romeo Dance Cheetah” Cornelison din Statele Unite.

4. Campionatul mondial Piatra – Hartie – Foarfece

Acest mod de recreare tipic scolarilor, acum numit de catre participanti ca RPS (Rock Paper Scissors) Profesional a fost difuzat de catre emisiunea Fox Sports Net si sponsorizat de Bud Light. Premiului foarte generos, in valoare de 50000 de dolari, la Campionatul American din 2009 a fost inmanat castigatorului Sean Sears.

3. Curlingul

Cum a devenit acest „sport” lipsit de stralucire o activitate care sa merite o medalie, nu voi afla niciodata. Scopul jocului este sa pui in miscare pietre grele din granit slefuit, directionandu-le cu ajutorul unei maturi. Suna ciudat? Da, dar a devenit un sport olimpic de iarna inca din 1998.

2. Rostogolirea rotii de cascaval

Sa ne intoarcem in Anglia, unde acest concurs interesant si periculos, din punctul meu de vedere, implica mii de oameni care se arunca la vale dupa o roata de branza, de cele mai multe ori concurentii alegandu-se cu rani grave. De obicei, concursul are loc in Gloucester, dar in ultimul timp s-a tinut in Columbia Britanica, unde, in august 2008, „Producatorii de lactate din Canada” au gazduit primul Festival Anual de Rostogolire a Cascavalului. Cel care ajunge cel mai repede la capat castiga roata de branza.

1. Sporturi extreme cu fierul de calcat

Sportul extrem cu fierul de calcat sau mai bine cunoscut in sport sub denumirea de „EI”, nu a fost gandit numai ca un sport excentric, ci si ca o expresie artistica. Site-ul il descrie ca „cel mai recent sport periculos care combina adrenalina provocata de activitatile din are liber cu satisfactia de a avea niste haine foarte bine calcate.” Concurentii si-au calcat hainele fie in timpul unui concurs de ciclism, fie in timp ce faceau alpinism, fie pe o pluta pe apa, fie in timp ce dansau „break dance”. Un nou record a fost stabilit in martie, 2008, cand o echipa de saptezeci si doi de scafandri au calcat simultan rufe sub apa. Oare cum a fost posibil?