Sănătate orală

Rezultatele mai multor studii au fost cuprinse într-un amplu material informativ postat pe site-ul de Sănătate Publică Olt, cu ocazia promovării campaniei Zâmbește cu încredere. Sănătate orală pentru toți!

Conform acestora, România se situează pe ultimele locuri în Europa în privința sumelor cheltuite pentru sănătatea orală, în schimb este pe locul IV (din datele furnizate de Agenția Internațională pentrru Cercetarea Cancerului din 2019) în ceea ce privește ratele de incidență și mortalitate prin cancere ale buzelor și cavității bucale, după Letonia, Ungaria și Slovacia. Lipsa igienei orale duce în timp la afectarea întregii sănătăți a organismului, aspect deseori neglijat.

Starea generală de sănătate a unei persoane se află în strânsă legatură cu sănătatea dentară. Menținerea unei igiene corporale nu constă doar în curățarea corpului, ci și a cavității bucale. Lipsa unei igiene regulate duce la apariția problemelor gingivale, ale limbii, buzelor și dinților. Utilizarea periuței și a pastei de dinți, a aței dentare și a apei de gură contribuie la menținerea sănătății cavității bucale. Fără acestea, afecțiunile apărute sunt numeroase.

Gura și buzele sunt porți către toate plăcerile: băutul, mâncatul, degustarea sau sărutul. Încă de acum 5000 de ani oamenii cunoșteau remedii pentru tratarea afecțiunilor bucale, de la mirosul neplăcut al gurii până la durerile de dantură.

Multe dintre afecțiunile dinților sunt cauzate de bacterii și alte microorganisme dăunătoare. Astfel, pot favoriza apariția cariilor dentare, a bolilor gingivale și a abceselor. Mirosul neplăcut se formează prin descompunerea resturilor alimentare care nu au fost îndepărtate la timp de pe dinți și limbă. Aproximativ 85% din cauzele respirației urât mirositoare își au originea la nivelul cavității bucale iar restul de 15% sunt provocate de afecțiuni ale tractului respirator sau gastrointestinal.

Pasta de dinți AnioDent Mineral produsă în Germania are efecte benefice datorită ingredientelor de ioni negativi și săruri minerale integrate prin nanotehnologie. Când vă spălați pe dinți, temperatura din gura dumneavoastră și fricțiunea va determina ca pasta de dinți să genereze energie, rezultând în absorbția apei dizolvarea/topirea acesteia și generarea ionilor negativi.

Ionii negativi vor absorbi colonia anaerobă din cavitatea bucală și vor preveni supraviețuirea și reproducerea acesteia, reducând astfel formarea plăcii dentare și ajutând la menținerea sănătății gingivale.

Sărurile minerale pot oferi elemente naturale de bază cu efecte precum curățarea dinților, întărirea lor, înhibarea bacteriilor și eliminarea mirosului neplăcut al respirației. Rezultatele sunt dinți curați și sănătoși. Sărurile minerale mențin sănătatea gingiilor, oferă o varietate de oligoelemente și asigură formarea bacteriilor probiotice în cavitatea bucală.

Menta proaspătă, pură și naturală are un efect de lungă durată și împrospătează cavitatea bucală pentru o perioadă de timp îndelungată. Gustul elegant de ceai verde poate înlătura mirosul neplăcut al respirației.

Fără nici un adaos de zahăr, pasta de dinți AnionDent Mineral previne cariile dentare.