Tigareta care te ajuta sa te lasi de fumat

E dificil sa renuntam la tutun, mai ale daca suntem fumatori impatimiti. Acum insa avem la indemana o tigara care ne ajuta sa invingem dependenta Putini fumatori reusesc sa renunte fara ajutor la acest viciu extrem de daunator sanatatii.

Cei mai multi renunta atunci cand sunt la mare ananghie, bolnavi de una dintre afectiunile grave provocate poate chiar de fumat. Altii sunt persoane foarte puternice, cu o vointa de fier. Acestia ajung la un moment dat sa inteleaga riscurile la care se expun si reusesc, dintr-o data, sa fumeze ultima tigara. Ceilalti, cei mai multi, stiu si ei care sunt implicatiile pe care le au dependenta lor de tutun.

Ajung chiar ca, dupa multi ani de fumat, sa nu le mai provoace atata placere nici gustul, nici mirosul tigarilor. Iar in buzunar simt din ce in ce mai mult, in fiecare zi, pretul pe care il platesc pentru viciul lor. Incearca sa renunte, dar este mult prea dificil si se lasa usor pagubasi. Toti acestia au nevoie de ajutor.

Tigareta “electronica”

RUYAN este un dispozitiv electronic de forma unei tigari normale, care are si caracteristici asemanatoare acesteia. Cea mai importanta este aceea ca reuseste sa satisfaca dependenta persoanei fata de tutun. A fost inventata de un grup de cercetatori chinezi de la Beijing RUYAN SBT Technology and Development Co., Ltd. si este protejata prin cinci brevete ale unor prestigioase asociatii de specialitate din Asia si din Europa.

Ea respecta toate recomandarile Organizatiei Internationale a Sanatatii privind terapia de inlocuire a nicotinei (singura care s-a dovedit eficace pentru combaterea fumatului). In fapt, este un produs electronic de inalta tehnologie, compus din cartus, o baterie si un incarcator. Atunci cand il vei cumpara, vei primi si instructiunile aferente de utilizare, foarte importante pentru reusita metodei de renuntare la fumat.

Numai avantaje

Cei mai multi dintre noi stim ca tutunul dauneaza grav sanatatii. Dar putini stiu ca nu nicotina pe care o contine este responsabila de acest lucru. Ei i se datoreaza dependenta fata de fumat pentru ca ajunge la creier in maximum noua secunde de la inhalarea fumului. Studii de specialitate au demonstrat ca in fumul tigarilor se afla peste 4.000 de componente, cateva sute dintre ele cauzand mai multe forme de cancer, astm, emfizem, boli ale sistemului cardiac, etc.

Cele mai cunoscute sunt gudronul si monoxidul de carbon. RUYAN nu contine niciuna dintre componentele nocive pentru corpul uman. Folosirea ei inlatura astfel in totalitate riscul dezvoltarii vreunei afectiuni. Este cel mai important aspect pe care il putem avea in vedere atunci cand alegem sa folosim tigareta electronica. In afara acestuia, exista si alte avantaje. Cei aflati constant in apropierea celor care o folosesc, nu mai fumeaza pasiv deoarece fumul degajat este absolut inofensiv pentru ei.

Astfel, toate riscurile la care sunt expusi fara voia lor sunt eliminate. RUYAN nu polueaza mediul inconjurator, iar riscul producerii unor incendii este exclus. Ultimul, dar cel mai important, este ca ne ajuta sa ne lasam de fumat fara niciun fel de efort, intr-o scurta perioada de timp. Chiar din momentul in care ne-am hotarat sa-l folosim, am si facut primul pas spre renuntarea la fumat.

Terapia in patru pasi

Modalitatea de renuntare la fumat reprezentata de RUYAN se bazeaza pe reducerea treptata a cantitatii de nicotina inhalata de fumator. Dependenta fiecarui individ se leaga strict de cantitatea de nicotina a tigarilor preferate si de numarul lor. De aceea, tigareta electronica vine cu patru cartuse cu un continut diferit de nicotina. Ea ne va ajuta astfel sa reducem treptat doza de nicotina pe care organismul o inhaleaza. Oricum, continutul cartusului cu cea mai mare cantitate de nicotina este mai mic decat al unui pachet de tigari obisnuit. Unul dintre cartuse are 16 mg de nicotina, altul 11 mg, al treilea 6 mg, iar al patrulea are 0 mg.

Acest aspect o recomanda atat pentru impatimitii acestui viciu, cat si celor care fumeaza dintr-un moft oarecare (nu pot renunta de pilda la gestul de a duce o tigara la gura sau nu-si pot bea cafeaua fara a trage un fum). Acestora din urma li se recomanda ca, atunci cand incep sa foloseasca RUYAN, sa utilizeze intai cartusul cu 0 mg nicotina. Daca acesta nu-ti satisface dorinta de fumat, treci la cartusul cu 6 mg. In cazul in care dependenta este mai mare, atunci foloseste cartusul cu un continut cel mai mare de nicotina. Dupa o perioada, schimba cartusele progresiv, pana cand ajungi sa-l utilizezi pe cel cu 0 mg nicotina.

Cum se utilizeaza

Impatimitilor de tutun li se propune de la inceput metoda progresiva de renuntare la fumat in patru pasi. Astfel, pentru pasul 1, timp de sase saptamani, va fi folosit cartusul cu cel mai mare continut de nicotina. Pasul doi inseamna utilizarea cartusului de 11 mg pentru 12 saptamani. In cadrul celui de-al treilea pas, se foloseste cartusul de 6 mg de nicotina, timp de 4 saptamani. Ultimul pas presupune utilizarea cartusului de 0 mg pentru trei saptamani.

Dupa aceasta perioada, este absolut interzis sa mai folosesti vreun cartus ce contine nicotina. In schimb, daca placerea gestului de a fuma persista, ai toata libertatea de a folosi cartusul fara continut de nicotina, pentru orice perioada de timp.

Cine poate folosi RUYAN?

Tigara RUYAN este recomandata celor mai multi dintre impatimitii acestui viciu. O pot utiliza persoanele care fumeaza de multa vreme si au o dorinta puternica de a fuma, persoanele care lucreaza intr-un mediu unde fumatul este interzis, ca si fumatorii care doresc sa renunte la viciul lor. Exista, in schimb, si unele categorii carora nu li se recomanda acesta metoda. Printre ei se numara adolescentii sub 18 ani, femeile insarcinate si cele care alapteaza, pacientii care trebuie sa evite fumatul si persoanele alergice la nicotina. Tigareta electronica se recomanda a nu fi folosita in timp ce se conduc autoturisme.